Leven na kanker

Mijn verhaal

Eind 2019 kreeg ik de diagnose baarmoederhalskanker. Als de dag van gisteren herinner ik me nog precies de plek waar ik stond toen ik dat bericht te horen kreeg. Het voelde zo onwerkelijk, ik KANKER? Neeeeeee… Maar het besef kwam uiteindelijk goed door. Mijn leven stond even op zijn kop. Ik zeg bewust ‘even’, want na een week van veel huilen, ongeloof en het voelen van de kwetsbaarheid van het leven, kwam er maar een gedachte naar boven: “Oké Liek, wat ga je doen? Kies je ervoor om eronder te gaan lijden of ga je zelf de leiding nemen en alles wat je tot nu toe hebt geleerd op jezelf toepassen?” Ik koos voor het laatste! Ik voelde deep down zo sterk dat het mijn tijd nog niet was. Ik dacht: “Ik heb een KEUZE en ik kies voor leven en genezen.” Ik ging aan het roer staan en op het moment dat ik die keuze van binnen maakte, voelde ik zoveel power! En gaande het hele ziekteproces ben ik die niet verloren.

Deze ervaring, en de tools die ik op mezelf heb toegepast, wil ik zo graag doorgeven aan vrouwen die kanker hebben gehad. Naast het genezen van kanker is het namelijk ook belangrijk dat er heling plaatsvindt. En heling ontstaat door de weg naar binnen te bewandelen en het zelfhelend vermogen te vergroten.

Waar geloof ik in?

Dat we als mens veel meer kunnen dan we denken. We zijn het contact met onszelf verloren. We zijn zo erg op de externe buitenwereld gericht, dat we onze eigen binnenwereld niet kennen. We negeren bijvoorbeeld signalen van ons lichaam, we zijn druk, ervaren veel stress, we drukken emoties weg, eten ongezond etcetera. Hierdoor ontstaat ziekte, ook kanker. Het mooie is dan ook weer dat wanneer we onszelf ziek kunnen maken, we ook weer in staat zijn onszelf beter te maken. Het is van belang om eerlijk tegen jezelf te zijn en om jezelf nooit de schuld te geven van je ziekte. Een ziekte is niemands schuld, het hoort bij het leven.

Ik ben van mening dat het belangrijk is om de wortel van de ziekte aan te pakken, dat wat de ziekte heeft veroorzaakt en wat vaak niet zichtbaar is. Net als bij een plantje helpt het niet om alleen de bovenkant te snoeien. Zolang de wortel blijft bestaan, zal het plantje blijven groeien. Die wortel kun je vergelijken met een overtuiging die ergens in je leven is ontstaan, bijvoorbeeld om een situatie te overleven. Die overtuiging heeft jou wellicht gediend of heeft je ouders gediend, maar deze dient jou nu niet langer meer. Sterker nog, hij weerhoudt je van de stroom van het leven. Als je weet welke deze is, kun je het loslaten en gaat alles weer stromen.

Het blijkt dat 80% van de mensen die uitbehandeld zijn in verband met kanker nog zoveel klachten hebben, fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel.Tijdens de behandeling staat het leven vooral in het teken van overleven. In de periode ná de behandeling krijgen de meeste mensen pas de gelegenheid om na te denken over de gevolgen van hun ziekte en kan het in alle hevigheid op hen afkomen. 

Herken je dit?

Je weet niet hoe je op moment richting moet geven aan je leven
Je voelt je vaak angstig en onzeker (komt de kanker weer terug?)
Je zit heel veel in je hoofd
Je voelt heel veel onrust in je lichaam
Je bent snel moe
Je kijkt anders tegen het leven aan en dat is soms best verwarrend
Je wilt sterk zijn, maar je voelt je geregeld lusteloos en somber

Wat levert mijn begeleidingstraject jou op?

 • Meer rust en vertrouwen voelen
 • Leren vertrouwen op je intuitie
 • Keuzes leren maken die passen bij jou
 • Meer leven vanuit je hart in plaats vanuit je hoofd
 • Met mildheid naar jezelf kijken
 • Leren omgaan met angst en onzekerheid
 • Tools leren gebruiken die jou helpen meer in je kracht te komen ook na het traject
 • Werken aan je persoonlijke groei

Mijn werkwijze

Ik werk vanuit een holistische gedachte. Dat wil zeggen: de mens is een multidimensionaal wezen en wij kunnen ons op verschillende niveaus ervaren, namelijk:

 • fysiek (lichaam)
 • mentaal (hoofd)
 • emotioneel (hart)
 • spiritueel (ziel)

Je lichaam streeft constant naar balans op al deze dimensies. In mijn werkwijze raak ik alle dimensies aan. De behandeling van kanker is heel erg gericht op de fysieke dimensie. Het richt zich puur op het lichaam, het verwijderen van de kanker via allerlei behandelingen en operaties. De focus ligt op genezen van het lichaam en niet op helen van de andere dimensies.

Ik werk heel veel met het onderbewuste, onder andere door visualisaties, omdat ik geloof en heb ervaren dat daar de sleutel ligt voor verandering en transformatie. Ik zet oefeningen en tools in zodat jij ook na het traject zelf door kunt gaan met het vergroten van jouw zelfhelend vermogen. Ik werk graag live tijdens de een-op-een-sessies omdat ik heb gemerkt dat dit het beste werkt voor mijn cliënten én voor mezelf.

Het begeleidingstraject

Het traject bestaat uit vijf sessies van twee uur. In de sessies komen alle verschillende niveaus (fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel) aan de orde. De volgorde en intensiteit van elk niveau hangt af van wat jij nodig hebt. Omdat ik heel intuïtief werk, leg ik dit in principe niet van tevoren vast. Er is uiteraard altijd maatwerk mogelijk.

Investering

De investering voor vijf sessies van twee uur bedraagt:
800 voor particulieren
€ 1.200 voor zakelijke cliënten (jouw werkgever)

 

Kennismaken?

Vind je het fijn om eerst eens kennis met me te maken voordat we van start gaan? Dan kan dat natuurlijk. Bel, mail of app me, dan plannen we hiervoor een afspraak in.

Hoe ervaren anderen mijn begeleidingstraject?

“Liek weet met haar rugzak aan kennis en kunde, en haar intuïtieve gaven, een prachtige en diepgaande begeleiding te bieden. Je voelt je in veilige handen zodat je je volledig kan openstellen voor nieuwe inzichten en bewustwording. De ontwikkeling die dat biedt, gun ik iedereen van harte.” – Wendy

“Eind 2018 werd ik geconfronteerd met borstkanker. Die periode stond in het teken van beter worden. Ik kreeg een all-inclusive-pakket van chemo, operatie en bestralingen. Aan het einde van het traject werd ik kankervrij verklaard en werd ik uitgezwaaid door mijn artsen en verpleegkundigen. Op dat moment dacht ik: En nu?
Zo fijn dat ik in 2022 het coachingstraject ‘Leven na kanker’ bij Liek heb mogen volgen. Ik heb veel meer energie gekregen en sta positiever in het leven. Ik maak bewuster keuzes en zorg beter voor mezelf. De tools die Liek aandraagt, kun je goed toepassen in je dagelijks leven. Ik raad echt iedereen deze coaching aan, want iedereen verdient het om weer sterk in het leven te staan. Liek helpt je daarbij op een professionele en liefdevolle manier. Je voelt je altijd op je gemak bij Liek en ze begeleidt je precies op de elementen die jij nodig hebt.” – Patricia