Voorbij kanker

Herken je dit?

Is jouw kijk op het leven veranderd nadat je kanker hebt gehad? Voelt niets meer hetzelfde? Voel je dat je de grip op het leven bent kwijtgeraakt? Vullen angst en onzekerheid vaak je dagen, omdat je bang bent dat de kanker terugkomt? Wil je niet meer in dezelfde valkuilen lopen als voor je ziekteperiode en wil je beter voor jezelf zorgen? Vraag je je af of het werk wat je doet nog echt bij je past? Ben je zo meegezogen in het behandelingsproces dat je nu pas beseft wat er allemaal is gebeurd en voelt dat intens? Voel je ergens dat je wilt veranderen maar weet je niet hoe en wat?
Zijn de behandelingen in het ziekenhuis afgerond en denk je: “Hoe nu verder”?

 Dan kan ik echt iets voor je betekenen!

Als je met mij gaat werken dan laat ik jou ervaren dat jezelf meer kunt dan je denkt. Je gaat meer rust en vertrouwen voelen. Je leert keuzes maken vanuit je hart. Ik leer je omgaan met angst en onzekerheid, waardoor de impact hiervan veel kleiner wordt in je leven. Ik leer je tools gebruiken die jou helpen om bij jezelf te blijven ook na ons traject. Je gaat ontdekken waar jouw ware potentieel zit.

Waar wil jij voor gaan? Waar wil jij voor kiezen en wat houd je nog tegen?

Waar geloof ik in?

Dat we als mens veel meer kunnen dan we denken. We zijn zo erg op de externe buitenwereld gericht, dat we onze eigen binnenwereld niet kennen. We negeren bijvoorbeeld signalen van ons lichaam, we zijn druk, ervaren veel stress, we drukken emoties weg, eten ongezond etcetera. Hierdoor ontstaat ziekte, ook kanker. Het mooie is dan ook weer dat wanneer we onszelf ziek kunnen maken, we ook weer in staat zijn onszelf beter te maken. Het is van belang om eerlijk tegen jezelf te zijn en om jezelf nooit de schuld te geven van je ziekte. Een ziekte is niemands schuld, het hoort bij het leven.

Ik ben van mening dat het belangrijk is om de wortel van de ziekte aan te pakken, dat wat de ziekte heeft veroorzaakt en wat vaak niet zichtbaar is. Net als bij een plantje helpt het niet om alleen de bovenkant te snoeien. Zolang de wortel blijft bestaan, zal het plantje blijven groeien. Die wortel kun je vergelijken met een overtuiging die ergens in je leven is ontstaan, bijvoorbeeld om een situatie te overleven. Die overtuiging heeft jou wellicht gediend of heeft je ouders gediend, maar deze dient jou nu niet langer meer. Sterker nog, hij weerhoudt je van de stroom van het leven. Als je weet welke deze is, kun je het loslaten en gaat alles weer stromen.

Ik ben aangesloten bij het Cancer Care Center (CCC) Amsterdam Zuid (bij het Amsterdamse bos). Het CCC richt zich op iedereen die geraakt is door kanker. Vanuit meerdere  vestigingen in Nederland en met een netwerk van ervaren zorgverleners  binnen de oncologie verlenen wij samenhangende eerstelijns zorg bestaande uit fysieke en psychosociale ondersteuning, voedingsadviezen en hulp bij welzijn en ontspanning. Daarnaast werk ik als re-integratiecoach voor het landelijk re-integratiebedrijf Stapnu.

Door mijn achtergrond als Arbeids en Organisatie Psycholoog en HR manager heb ik een expertise gebied opgebouwd in werk en kanker. Het is zo belangrijk om op het gebied van werk de regie te behouden en de juiste emotionele, mentale maar ook praktische begeleiding te krijgen. Je werkdeel kan juist voor afleiding zorgen en geruststelling geven. Dit gezonde deel van je leven is er namelijk ook nog na je behandelingen.
Hoe gaat je werkzame leven door de impact van de kanker er bijvoorbeeld uit zien? Past je werk bv nog bij je?